ناامیدی از کاهش وزن
تا به امروز از چیزی یا کسی انقدر ناامید شدید که حس کنید دیگر نمیتوانید از این حس خلاص شوید؟
مردم در زندگی بار ها احساس ناامیدی می کنند؛ ممکن است از خودشان، زندگی، کارها و یا حتی رژیمشان هم خسته و ناامید شوند. این احساس بخشی از زندگی شماست و کاملاً طبیعی است که یه روزی ناامید بشید و دیگر نخواهید تلاش کنید و ادامه دهید؛ اما میتوانید یاد بگیرید چطوری با ناامیدی بجنگید و تاثیرات منفی آن را در مسیر رسیدن به اهداف و حتی روانتان کم کنید. برای اشنایی با روش های غلبه بر ناامیدی با ما همراه باشید.
ناامیدی چیست؟
یأس و ناامیدی در لغت به معنی نبودن امید و برآورده نشدن انتظاراتی است که از خودتان داشتید. به عنوان یک حس، ناامیدی به احساس پشیمانی یا اندوهی گفته می شود که در اثر فقدان (نبودن) ایجاد میگردد.
ناامیدی در چه زمانی اتفاق میافتد؟
در وجود هر کسی خواسته های زیادی وجود دارد. انسان زمانی دچار ناامیدی می شود که یک خواسته خیلی بزرگ داشته باشد و برای رسیدن به آن خواسته همه ی راه ها را امتحان کرده باشه اما بازم به نتیجه دلخواهش نرسد. مثل کسی که همه راههای کاهش وزن را امتحان کرده و با هیچکدام از این مسیر ها نتوانسته به موفق برسد. وقتی این وضعیت (ناامیدی) ایجاد شود تمام خواسته های فرد بلاتکلیف می مانند. انسان فکر می کند دیگر هیچ ارزشی ندارد و بیهوده آفریده شده است و به درد هیچ کاری نمی خورد، دست به هر کاری میزند نابود می شود. همین جاست که ناامیدی فرد را احاطه می کند. هر چقدر این افکار قویتر شوند ناامیدی عمیقتر می شود و آرام آرام افراد را در اعماق تاریکی خود غرق می کند.
اثرات منفی ناامیدی:
ناامیدی ممکن است همیشه همراه با یک مشکل خاص رخ ندهد اما افراد به دلایل مختلفی دچار ناامیدی میشوند. همانطور که هر کسی به دلیلی ناامید میشود، پاسخ هر فرد به این احساس نیز متفاوت است. مهم نیست که علت شروع این حس چیست، ناامیدی می تواند ویران کننده انگیزه ها باشد. در این صورت است که فرد دیگر برای دریافت کمک از کسی درخواست نمی کند و یا حتی از امکانات باقی مانده خودش را محروم می سازد.
این احساس باعث میشود فرد علاقه اش را به موضوعات مهم، فعالیتها، رویدادها زندگی از دست بدهد. حتی دیگر چیزهایی را که قبلاً مهم بودند، برایش بی ارزش می شود. ناامیدی احساس را در انسان کور می کند و دیگر از هیچ چیز لذت نمیبرد. ناامیدی همینطور باعث ایجاد احساس شدید غم در درون خود می شود. حتی ممکن است احساس کند داخل زندانی گرفتار شده است و هر چقدر دست و پا میزند به هیچ کجا نخواهد رسید. احساس ناامیدی معمولاً با حس های ناتوانی، درماندگی، دل کندن، اسارت، افسردگی و انزوا همراه است.
ناامید شدن از لاغری
حتی در رژیمتان هم وقتی نمیتوانسیتد وزنتان را پایین بیاورید این حس را تجربه کرده اید. دقیقا همینجا فکر کردید به پایان راه رژیم رسیده اید و با اطمینان به خودتان گفتید غیر ممکن است که دیگر بتوانید وزنتان را کم کنید، اما غیر ممکنی وجود ندارد. یادتان باشد مهمترین مساله بعد از هر ناامیدی بخصوص در رژیم، ایستادن و ادامه دادن است.تا زمانی که شما زنده هستید، میتوانید تغیراتی در زندگی خودتان ایجاد کنید.
دلیل این همه ناامیدی از رژیم چیست؟
1. آگاهی نداشتن
مهمترین مساله آگاه بودن نسبت به تغییراتی است که در کاهش وزنتان رخ می دهد. تا زمانی که از کاهش سایز و وزن و حتی تغییرات رفتاری جدیدی که در رژیمتان ایجاد می کنید با خبر نباشید؛ تعجبی ندارد وقتی هیچ نتیجه مثبتی از کاهش وزنتان دریافت نمیکنید ناامیدی به سراغتان بیاید.
2. گرفتن رژیم های سریع و نادرست
رژیم های غلط علت دیگر ناامیدی و بی انگیزگی افراد از لاغری و کاهش وزن است. چرا که شاید شما به واسطه داشتن رژیم های تبلیغاتی و غیر اصولی چند روزه؛ با حذف برخی از مواد غذایی از برنامه روزانه تان یا خوردن خوارکی های نامتعارف وزنتان را سریعاً ظرف مدت کوتاهی در یک یا دو هفته کاهش دهید، اما فراموش نکنید؛ واقعیت این است که اضافه وزن شما یک روزه به وجود نیامده است و نمیتوان انتظار داشت این مشکل را هم یک روزه بخواهید حل کنید.
نکته مهمتر اینکه این رژیم های سریع و بدون اصول بخاطر عوارض زیادی که با خود به همراه دارند معمولا به اصرار اطرافیان و نزدیکان منجر به قطع و کنار گذاشته شدن می شود و همین امر باعث بازگشت سریع وزن شده و در نهایت بخاطر نرسیدن به نتیجه رضایت بخش شما از تلاش مجدد برای رژیم دوباره، مایوس و ناامید میگردید.
فکر های غلطی که در رژیم باعث ناامیدی شما میشوند:
بجز موارد بالا یک سری تفکرات غلطی در رژیم وجود دارند که امید را از افراد میگیرند.
1. انتظار غیر منطقی
هدف داشتن، می تواند به شما برای کاهش وزن انگیزه دهد اما داشتن انتظارات غیرواقعی می تواند نتیجه ی عکس داشته باشد. در بسیاری از مواقع توقع بیش از حدی که از خودتان دارید، انتظار منطقی نیست.
شما فرض کنید، خانمی 35 ساله هستید که دو بار زایمان و افزایش وزن بی رویه را تجربه کرده اید. حال با نگاه کردن به عکس های دوران عروسیتان با خود می گویید: ببین اون موقع چقدر خوب بودی. از خودت انتظار داری به وزن همان دوره برگردی.
مساله به همینجا ختم نمی شود. انتظار غیرمعقولانه دیگری که از خودتان دارید این است که اضافه وزنی را که طی سال های طولانی، (چیزی حدود 10 سال) ایجاد شده بخواهید در یک فرصت چند روزه یا نهایتاً چند هفتهای برگردانید.
یا تصور کنید آقای را که در سن 45 سالگی میخواهد به وزن زمان دوران سربازی خود برگردد. این آقا با اینکه از نظر علمی دچار اضافه وزن یا چاقی نیست اما از وزن خودش راضی نبوده و تلاش های بی وقفه ای انجام میدهد تا خود را به وزن آن دوران برساند.
همچنین افراد دارای اضافه وزن که انتظار دارند کاهش وزن چشمگیری را مشاهده کنند، پس از ۶ تا ۱۲ ماه از شروع برنامه ی ورزشی و تغذیه ای خودشان، با احتمال زیادی برنامه را ترک می کنند، چرا که انتظارات غیرواقعی می توانند منجر به ناامیدی و انصراف از ادامه ی برنامه کاهش وزن شود.
2. نادیده گرفتن موفقیت
ممکن است مدتی طول بکشد تا نتایج دلخواه خود را مشاهده کنید. پس صبر در طول راه کاهش وزن، یک نکتهی کلیدی است. مهم است که برای هر قدمی که روزانه بر میدارید و تلاشهای مداومی که برای تغییر عادات غذایی و ورزش انجام میدهید، اعتبار و ارزش قائل شوید.
اکثر شما در قسمتهایی از بدنتان چربی اضافی ذخیره شده است؛ مثل شکم، باسن یا رانها و اگر تغییری در این قسمتها مشاهده نکنید، و مابقی تغییرات را هم نادیده می گیرید و آن را یک شکست میدانید.
3. فقط بر روی عدد ترازو تمرکز میکنید.
یک مشکل رایج دیگری این است که مهم نیست چند سانتیمتر از دور شکم تان کم کردید؟؟ فقط عدد روی ترازو را تنها معیار کاهش وزن ندانید. علی رغم اینکه کاملا به رژیم خودتان پایبند بوده اید، سرعت کاهش وزنتان کند شده است و به آن نتیجه ای که میخواستید نرسیده اید؛ در این شرایط ممکن است فکر کنید در حال شکست هستید، همینجاست که این طرز فکر شما را به ناامیدی میکشاند.
راه حل های برای دور کردن ناامیدی از ذهن شما
به خاطر داشته باشید که کاهش وزن های ناگهانی، می تواند برای سلامتی مضر باشد و احتمال بازگشت به وزن قبلی را بیشتر کند. پس اهدافتان را عاقلانه تر و منطقی تر انتخاب کنید. سپس آنها را به اهداف کوچک تر و قابل دستیابی تبدیل کنید تا در کاهش وزن موفق عمل کنید.
تمام تغییرات در اهدافتان بخصوص در کاهش وزن را ببینید. مثلا اگر در نقطهی خاصی از بدنت تغییری مشاهده کردی، ولو این تغییر دقیقا در جایی که میخواهید نباشد، فراموش نکنید نشانهی این است که شما در مسیر درستی هستید و اگر در از دست دادن چربی خود مداومت کنید، تغییرات در نهایت به آن قسمتها مد نظر شما هم خواهد رسید.
از همه مهمتر موفقیت در کاهش وزن را محدود به وزن روی ترازو نکنید. بهعنوان مثال، تنگی و گشادی لباسهای خود را بررسی کنید. آیا آنها شلتر هستند؟ اگر بله، این یک موفقیت است! همچنین ممکن است متوجه شوید که میتوانید با سهولت بیشتری ورزش کنید. یا حتی راحتتر قدم میزنید و از پله خانه خود بالا و پایین میروید و یا در طول روز، انرژی بیشتری دارید. اینها همگی، نشانههای موفقیت شما در برنامه رژیمتان است و فقط عدد ترازو نیست که بیانگر تغییرات در شماست.
با آگاهی به ناامیدی و اثرات ان میتوانید در مسیر کاهش وزن خود تغییرات مثبتی ایجاد کنید و انرژی روزانه تان را صرف گذراندن کار های کنید که حس و حال بهتری برای شما ایجاد میکند. اینگونه به مراتب ناامید هم کم کم از زندگی شما رخت خواهد بست.
دیدگاهتان را بنویسید