• صفحه اصلی
  • محصولات
    • دوره
    • فایل
    • کارگاه
  • مقالات
    • اراده و انگیزه
    • استرس و اضطراب
    • سبک زندگی
    • عادت غذایی
  • حساب کاربری
  • سبد خرید
  • ارتباط با ما
 

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت

رونمایی از اولین رژیم روانشناسی ایران

کلیک کنید

وبلاگ

مایندفیت بلاگ مقالات عادت غذایی ترفندهای روانشناسی برای ترک عادت ریزه‌خواری

ترفندهای روانشناسی برای ترک عادت ریزه‌خواری

چرا ریزه‌خواری می‌کنم؟چرا نمی‌تونم رژیمم رو رعایت کنم؟ چی می‌‌شه که همش احساس ضعف و گرسنگی می‌کنم و دلم می‌خواد خوراکی و غذا بخورم؟

شاید اینها سوال شما هم باشه!

خب! اول از همه بریم ببینیم ریزه‌خواری چیه؟ مواقعی که  شروع می‌کنیم به پراکنده خوردن یا ناخنک زدن به غذا در ساعت‌های مختلف، بهش می‌گن ریزه خواری. مثلا ناهارخوردی می‌ری باقیمانده غذا رو بذاری داخل یخچال یه قاشق دیگه هم می‌خوری، داری از کنار ظرف شکلات رد می‌شی یه دونه شکلات برمی‌داری می‌خوری، نیم ساعت از خوردن غذا نگذشته می‌ری سراغ یخچال، یه میوه برمی‌داری و شروع می‌کنی به خوردن، نیم ساعت بعد یه بسته چیپس بر می‌داری و چندتا دونه ازش می‌خوری و این داستان همچنان ادامه پیدا می‌کنه تا زمانی که بخوابی. البته مقدار ریزه‌خواری در افراد مختلف فرق داره و همه یه جور رفتار نمی‌کنن.

ترک عادت ریزه خواری یکی از سخت‌ترین کارها برای افراد دارای اضافه وزنه. اگه بخوایم یه سری ترفند برای ترک این عادت‌ها بگیم، اول باید دلیل این ریزه خواری رو بدونید. پس با ما همراه باشید.

 

چه عواملی باعث می شه ریزه خواری کنیم؟

 

۱) غذا خوردن نامنظم

وقتی بین وعده‌های غذاییت فاصله زیادی باشه،  باعث می‌شه در طول روز انرژی کم بیاری و یه جاهایی متوجه این نباشی که شروع کردی به ریزه‌خواری. یه وقتایی این ریزه‌خواری اصلا به چشم نمیاد و بعدا مشخص می‌شه که این خرده خوری‌ها چه نتیجه‌ای داره.

۲) کمبود خواب یا خواب بی‌کیفیت

خواب نامناسب باعث می‌شه در طول روز، بدخلق و کسل باشی. نیاز بدن به خوردن غذاهای پرکالری بیشتر از قبل می‌شه و برای اینکه حالت رو خوب کنی شروع می‌کنی به خوردن. اول یه دونه شکلات می‌خوری، بعدش یه چندتا پفک، یه چندتا میوه‌ام به جایی برنمی‌خوره.

 

۳) خستگی و بی حوصلگی

گاهی هم پیش‌میاد که اصلا گرسنه نیستی؛ فقط بخاطر این که از سرکار اومدی و نیاز به استراحت داری یا چون کاری برای انجام دادن نداری و هیچ تفریحی برای خودت برنامه ریزی نکردی، جاشون رو با خوردن پر می‌کنی. همه اینها به خاطر اینه که خوراکی‌ همیشه سریع‌ترین چیزی هست که می‌تونه حس لذت‌بخش رو توی ذهنت ایجاد و جای تفریح و بیکاریت رو پر کنه. از طرف دیگه موقتا بهت انرژی می‌ده و خستگیت رو برطرف می کنه، اما راه حل سالمی نیست.

 

۴)  احساسات هیجانی

گاهی یک موضوع یا اتفاق باعث می‌شه هیجانی (دچار استرس، ناراحتی، عصبانیت و حتی خوشحالی) بشیم و ندونیم توی اون شرایط و موقعیت بهترین کار چیه. تو این مواقع نمی‌دونیم چطوری خودمون رو آروم کنیم. اینجاست که یا دچار پرخوری می‌شیم یا رو به ریزه‌خواری میاریم. یه جورایی برای اینکه با اون هیجان مواجه نشیم و ازش فرار کنیم یه سرپوش موقت روی این آتیش‌های زیر خاکستر می‌ذاریم.

 

۵) کمبود ویتامین‌ها و کم‌خونی

کمبود ویتامین و کم‌خونی اثرات زیادی روی عملکرد بدن داره. مثلا وسط انجام کارها زود خسته می‌شیم یا گاهی تازه غذا خوردیم اما احساس ضعف می‌کنیم. شاید خیلی جاها شنیده باشید که می‌گن قندم افتاده، برم یه شربتی بخورم حالم سرِجاش بیاد. اصلا به این نکته توجه نمی‌کنیم شاید نیاز باشه یه چکاپ انجام بدیم و از سلامت بدنمون مطمئن بشیم.

یادت باشه همیشه ساده‌ترین و آسون‌ترین کار، بهترین راهکار نیست پس دنبال حل مسئله باش نه پاک کردن صورت مسئله.

 

حالا چکار کنیم که سراغ ریزه‌خواری نریم؟

 

۱- ترک عادت ریزه خواری؛ شناسایی موقعیت‌های حساس

اولین کار اینه که موقعیت‌ها و زمان‌هایی که درگیر ریزه‌خواری می‌شید رو شناسایی کنید و ببینید جزء کدوم یکی از موارد بالا می‌شه.

 

۲- ترک عادت ریزه خواری؛ مراقب غذا خوردنتون باشید.

برای این موقعیت‌ها، لیست غذاهای آزاد رو جلوی چشمتون بذارید. منظور از غذاهای آزاد، غذاهای کم کالری هستند که فیبر و آب موجود در اونها باعث می شه تا دیرتر احساس گرسنگی کنید.

چرا آب هم می‌خورم چاق می‌شم؟

خیلی از ما به تصور این که زیاد غذا نمی‌خوریم، فکر می‌کنیم چاقیمون بدون دلیله، اما جالبه بدونید که دلیل اصلی اضافه وزن غذا خوردن نیست، بلکه ریزه‌خواریه. اگه این مشکل شما هم هست، تیم حرفه‌ای روانشناسی به‌اندام دکتر کرمانی با ترفندهای شگفت انگیزش بهتون کمک می‌کنه که این عادت رو کنار بذارید.
کافیه روی لینک زیر بزنی و برای دریافت مشاوره اقدام کنی

ارتباط با بخش پشتیبانی روانشناسی

kermany

 

۳- ترک عادت ریزه خواری؛ برنامه غذاییتون رو منظم کنید.

حواستون به نظم و فواصل بین وعده‌ها و میان وعده‌هاتون باشه تا گرسنگی زیاد شما رو درگیر ریزه‌خواری نکنه.

 

۴- ترک عادت ریزه خواری؛ مراقب بهداشت خوابتون باشید.

برای اینکه بتونید از مدت زمان خوابتون بهترین انرژی رو برای روز بعد دریافت کنید، باید صحیح و به اندازه بخوابید. پس لازمه حتما یه برنامه خواب برای خودتون داشته باشید که بتونید هم در روز های عادی و تعطیلات بهش عمل کنید.

 

۵- ترک عادت ریزه خواری؛ برنامه ریزی کنید.

برای مواقعی که احساس خستگی دارید یه استراحت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه‌ای می‌تونه بهتون کمک کنه تا سرحال بیاید. برای اینکه اوقات فراغت خوبی داشته باشید و از بیکاری حوصله‌تون سر نره بهترین کار اینه که یه لیست از کارهایی که حالتون رو خوب می‌کنه، در بیارید و ازش استفاده کنید.

 

۶- ترک عادت ریزه خواری؛ هیجان ها رو مدیریت کنید.

لازم نیست احساسات هیجانیت رو سرکوب یا به حال خودشون رها کنی. اگه به دنبال یه راهکار موثر هستی باید یاد بگیری به جای سرکوب کرن این احساسات، مدیریتشون کنی.

روان درمانگر چاقی و اختلالات خوردن: نجمه حاجی رحیمی و بهاره حیدری نژاد

 

User Review

4.38 (16 votes)

 

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

درخواست راهنمایی رایگان

مشاوره

  • در صورتی که توضیحی وجود دارد که لازم است ما در جریان باشیم.لطفا با جزئیات کامل بنویسید

محصولات فروش ویژه
  • رژیم روانشناسی دکتر کرمانی
  • دوره نقشه راه تغییر
  • جلسه مشاوره روانشناسی تغذيه
  • دوره هدف گذاری کاهش وزن

درخواست راهنمایی رایگان

مشاوره

  • در صورتی که توضیحی وجود دارد که لازم است ما در جریان باشیم.لطفا با جزئیات کامل بنویسید

02532143

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

جستجو

جستجو با زدن Enter و بستن با زدن ESC